Open menu

Code oranje werking Gidsen Hemiksem

12 okt 2020

Code oranje werking Gidsen Hemiksem

Beste ouders en leden

Vanaf woensdag 14 oktober gelden er strengere regels voor jeugdwerk. We zitten dan namelijk in code oranje. Er zijn enkele belangrijke veranderingen die we graag aan jullie meedelen.

Welke regels gelden er allemaal in code oranje?

Was je ziek vóór de start (3 dagen symptoomvrij voor hervatten activiteiten) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: leden, leiding, foeriers, enzovoort.

Voor jonggidsen, gidsen en jins:

  • Bij binnenactiviteiten mag de bubbel uit maar maximaal 20 deelnemers bestaan! Bij de jonggidsen gaan ze werken met 2 bubbels indien dit nodig is. Bij de gidsen gaan we werken met een online inschrijvingssysteem. Er wordt hierover eerstdaags gecommuniceerd.
  • Bij buitenactiviteiten mag de bubbel bestaan uit maximaal 50 deelnemers. (buitenactiviteit moet dan heel de tijd buiten georganiseerd worden)
  • We voeren een algemene mondmaskerplicht in voor zowel binnen- als buitenactiviteiten.
  • De afstandsregel van 1,5m is niet vereist, maar we vermijden fysiek contact.
  • Weekends mogen nog doorgaan, leefweken niet.
  • Bij overnachtingen mag het mondmasker ’s nachts uit, maar moeten bedden of matjes op 1,5 meter afstand van elkaar, in een goed verluchte ruimte.

Voor kapoenen en kabouters:

  • Voor zowel binnen- als buitenactiviteiten mag de bubbel bestaan uit maximaal 50 deelnemers.
  • Leiding draagt een mondmasker.
  • Intens fysiek contact wordt zo veel mogelijk vermeden.

We vragen aan alle ouders om een mondmasker te dragen bij het afzetten en ophalen van uw dochter(s) en ook afstand te houden van andere ouders.

We blijven de verschillende takken verspreiden over locaties zodat niet alle takken afspreken in het lokaal. We houden elke vergadering een aanwezigheidslijst voor de contact tracing.

Zit uw dochter(s) in quarantaine en wordt uw dochter(s) getest? Dan vragen we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de groepsleiding of takleiding! Dit is heel belangrijk om snelle opsporing te doen en eventuele maatregelen te nemen.

We hopen dat iedereen zich aan deze maatregelen houdt zodat we sneller terug naar code geel kunnen gaan en ook de werking van Gidsen Hemiksem kunnen blijven garanderen.

Als er nog vragen zijn, aarzel dan niet contact op te nemen met ons.

Scouteske groeten

De groepsleiding, Kaat, Lotte en Ine

Mail icon

Nog vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan u de groepsleiding steeds contacteren via het volgende e-mailadres: groepsleiding@gidsenhemiksem.be.

Social icon

Be social!

Gidsen Hemiksem is ook actief op social media. Volg onze Facebook en Instagram pagina voor de laatste nieuwtjes! Tag je berichten met: #gidsenhemiksem.