Open menu

Code rood werking Gidsen Hemiksem

26 okt 2020

Code rood werking Gidsen Hemiksem

Beste ouders en leden

Helaas, zijn de regels voor jeugdwerk nog strenger geworden. We zitten dan namelijk in code rood. Er zijn enkele belangrijke veranderingen die we graag aan jullie meedelen.

Welke regels gelden er allemaal in code rood?

Was je ziek vóór de start (3 dagen symptoomvrij voor hervatten activiteiten) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: leden, leiding, foeriers, enzovoort.

  • Overnachtingen zijn niet meer mogelijk. Weekends kunnen dus voorlopig niet doorgaan.
  • We spelen zo veel mogelijk buiten. Binnenactiviteiten zijn hoogst uitzonderlijk: als het echt echt niet kan. We passen onze activiteiten aan en we zorgen dat de leden buiten droog kunnen zitten. Zorg ervoor dat u uw dochter(s) warm aankleedt!

Voor jonggidsen, gidsen en jins:

  • Bij buitenactiviteiten mag de bubbel bestaan uit maximaal 50 deelnemers.
  • Als er toch een binnenactiviteit wordt georganiseerd wordt indien het niet anders kan, mag de bubbel bestaan uit maximaal 20 deelnemers. De leiding zal jullie hiervoor nog op de hoogte brengen als ze gaan werken met inschrijvingen.
  • De algemene mondmaskerplicht voor zowel binnen- als buitenactiviteiten blijft gelden! Alle leiding draagt een mondmasker, ook bij de kapoenen en kabouters.
  • We vermijden nog altijd intens fysiek contact.

Voor kapoenen en kabouters:

  • Voor zowel binnen- als buitenactiviteiten mag de bubbel bestaan uit maximaal 50 deelnemers.

We vragen aan alle ouders om een mondmasker te dragen bij het afzetten en ophalen van uw dochter(s) en ook afstand te houden van andere ouders.

We blijven de verschillende takken verspreiden over locaties zodat niet alle takken afspreken in het lokaal. We houden elke vergadering een aanwezigheidslijst voor de contact tracing.

Zit uw dochter(s) in quarantaine en wordt uw dochter(s) getest? Dan vragen we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de groepsleiding of takleiding! Dit is heel belangrijk om snelle opsporing te doen en eventuele maatregelen te nemen.

We hopen dat iedereen zich aan deze maatregelen houdt zodat we sneller terug naar code oranje en zelfs code geel kunnen gaan en ook de werking van Gidsen Hemiksem kunnen blijven garanderen.

Als er nog vragen zijn, aarzel dan niet contact op te nemen met ons. U kan alles nog eens nalezen op de site van Scouts en Gidsen Vlaanderen of via volgende link.

Scouteske groeten

De groepsleiding, Kaat, Lotte en Ine

Mail icon

Nog vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan u de groepsleiding steeds contacteren via het volgende e-mailadres: groepsleiding@gidsenhemiksem.be.

Social icon

Be social!

Gidsen Hemiksem is ook actief op social media. Volg onze Facebook en Instagram pagina voor de laatste nieuwtjes! Tag je berichten met: #gidsenhemiksem.